Ulla Tuomi, eläinfysioterapeutti

Olen harrastanut lapsesta saakka koirien kanssa, mistä syttyi aikoinaan myös kipinä omasta ammatista koirien hyvinvoinnin parissa. Oma harrastustausta on suunnannut suurimman ammatillisen intohimon urheilukoirien eläinfysioterapiaan. On hienoa päästä työskentelemään motivoituneiden omistajien kanssa koirien suorituskykyä kehittäen ja toisaalta vammoja ennaltaehkäisten.

Valitettavasti vammat jossain määrin kuuluvat urheiluun ja noin puolet asiakaskunnasta koostuu erilaisten urheiluvammojen kuntoutuksesta eläinfysioterapian menetelmin. Nautin myös ortopedisten ja neurologisten asiakkaiden parissa työskentelystä. Onpa vastaanotolla piipahtanut pari kissaakin.

Tärkeimmät koulutukseni

 • 2017 Eläinfysioterapeutti, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • 2013 Fysioterapeutti (AMK), Saimaan ammattikorkeakoulu
 • 2009 Koirahieroja, Tampereen Urheiluhierojakoulu

Eläinfysioterapeutti on henkilö, joka on suorittanut 3,5v kestävän fysioterapeutin (AMK) tutkinnon sekä eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen. Eläinfysioterapeutin koulutus on Suomen laajin koulutus eläinten kuntoutukseen.

Toimin työni ohessa agilityurheilijat.fi sivuston bloggaajana. Olen myös toiminut seuraavissa valmennuskokonaisuuksissa eläinfysioterapeuttina, vastaten koiran fysiikan osuudesta (luennot ja käytännön harjoitukset).

 • TopTeam kaudet 2017 – 2019, eteläinen tiimi
  • TopTeam on Suomen agilityliiton kansainvälisen tason koirakoille ja sinne tähtääville potentiaalisille tulevaisuuden tähdille suunnattu valtakunnallinen valmennusryhmä.
 • Agilityurheilijat – tiimi
  • Agilityurheilijat-tiimi on erikoistunut agilitykoirakoiden fysiikkapuolen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.
 • Agilitykoirakon yksilöllinen fysiikkavalmennus
  • Fysiikkavalmennus, jossa agilitykoiralle ja ohjaajalle suunnitellaan yksilöllinen ohjelma fysiikkaharjoitteluun.

Lisäksi olen pitänyt useita luentoja eri koiraharrastus-seuroille ja yhdistyksille. Eläinfysioterapia opintojen lopputyöni tein FitDog teamin – valmennuskokonaisuuteen. Osana tuota lopputyötä rakentui opas: Agilitykoiran suorituskykyä tukevia harjoitteita. Oppaan voit löytää myös verkkokaupastamme.

Harrastan aktiivisesti omien koirieni kanssa agilitya. Aiemman koirani kanssa myös kilpailin agilityssa, mutta tällä hetkellä koulutan vielä nuorta bordercollie Roihua. Nautin koirien kanssa lenkkeilystä ja vaeltamisesta.

Kirjoittamiani artikkeleita

Opinnäytetyö

 

Essi Labart, eläinfysioterapeutti

Olen Essi, 26-vuotias espoolainen fysioterapeutti (amk). Olen valmistunut eläinfysioterapeutiksi 2019. Kotona minulla on kaksi karvaista perheenjäsentä:3-vuotias mäyräkoiratyttö Vilda ja vähän yli 8kk australianpaimenkoirapoika Kipp.

Kirkkonummen Porkkalassa asuu isoin karvaisista perheenjäsenistä:20-vuotias islanninhevostamma Freja.

Vilda ja Kipp harrastavat agilityä, verijälkeä ja paimennusta. Freja puolestaan aktiivista metsässä samoilua elämästä ja hevoskavereista nauttien. Koirakokemusta minulla on ihan pienestä pitäen ja ratsastusta olen harrastanut yli 20 vuotta.

Fysioterapiatyöni lisäksi valmennan ja ohjaan ratsukoita ja koulutan hevosia.

Olen liikunnallinen myös muutoin. Taekwondoa olen harrastanut viisi vuotiaasta lähtien. Kilpailin aktiivisesti noin kymmenen vuotta, mutta nykyisin toimin valmentajana ja harjoittelen omaksi ilokseni.

Jag betjänar även på svenska!

Save