Ulla Tuomi

Eläinfysioterapeutti

Palvelukielet / Ulla also speaks english:

 

 

Olen harrastanut lapsesta saakka koirien kanssa, mistä syttyi aikoinaan myös kipinä omasta ammatista koirien hyvinvoinnin parissa. Oma harrastustausta on suunnannut suurimman ammatillisen intohimon urheilukoirien eläinfysioterapiaan. On hienoa päästä työskentelemään motivoituneiden omistajien kanssa koirien suorituskykyä kehittäen ja toisaalta vammoja ennaltaehkäisten.

Valitettavasti vammat jossain määrin kuuluvat urheiluun ja noin puolet asiakaskunnasta koostuu erilaisten urheiluvammojen kuntoutuksesta eläinfysioterapian menetelmin. Nautin myös ortopedisten ja neurologisten asiakkaiden parissa työskentelystä. Onpa vastaanotolla piipahtanut pari kissaakin.

Tärkeimmät koulutukseni

 • 2017 Eläinfysioterapeutti, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • 2013 Fysioterapeutti (AMK), Saimaan ammattikorkeakoulu
 • 2009 Koirahieroja, Tampereen Urheiluhierojakoulu

Olen myös toiminut seuraavissa valmennuskokonaisuuksissa eläinfysioterapeuttina, vastaten koiran fysiikan osuudesta (luennot ja käytännön harjoitukset).

 • TopTeam kaudet 2017 – 2020, eteläinen tiimi
  • TopTeam on Suomen agilityliiton kansainvälisen tason koirakoille ja sinne tähtääville potentiaalisille tulevaisuuden tähdille suunnattu valtakunnallinen valmennusryhmä.
 • Agilityurheilijat – tiimi
  • Agilityurheilijat-tiimi on erikoistunut agilitykoirakoiden fysiikkapuolen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.
 • Agilitykoirakon yksilöllinen fysiikkavalmennus
  • Fysiikkavalmennus, jossa agilitykoiralle ja ohjaajalle suunnitellaan yksilöllinen ohjelma fysiikkaharjoitteluun.

Lisäksi olen pitänyt useita luentoja eri koiraharrastus-seuroille ja yhdistyksille. 

Harrastan aktiivisesti omien koirieni kanssa agilitya. Nautin koirien kanssa lenkkeilystä ja vaeltamisesta.

Kirjoittamiani artikkeleita


Hele Pekkanen

Eläinfysioterapeutti

Palvelukielet / Hele also speaks english:

 

 

Olen koulutukseltani fysioterapeutti AMK ja eläinfysioterapian erikoistumisopinnot AMK sekä nuorempana myös röntgenhoitaja AMk ja niitäkin töitä ehtinyt tehdä. Eläinfysioterapian puolelle olen siirtynyt 2017 alkaen ja työskennellyt mm. Urheilukoiraklinikalla ja Lahden Eläinlääkäriasemalla sekä yrittäjänä. Erityisesti työkokemusta ja säännöllistä lisäkoulutusta on kertynyt tuki- ja liikuntaelinsairauksista (ortopedia) sekä neurologiasta, mutta kuntoutukseen ovat erittäin tervetulleita niin ikääntyneet seniorit kuin kissatkin. Olemmepa jopa kissoillekin käyttäneet vesijuoksumatolla harjoittelua kuntoutukseen. Työssäni pyrin aktiivisesti joka vuosi päivittämään alan uusimmat tiedot ja seuraan innokkaasti uutta tutkimustietoa. Lisäkoulutuksena manuaalisiin kädentaitoihin mm. faskiamanipulaatio Stecco(R) tasot 1 ja 2, sekä eläinakupunktio.

Vapaa-aikana koirien kanssa harrastuksiin kuuluu kanalintujen metsästys, canicross, mejä, rally-toko ja agility, nykyään enää möllimuodossa. Tällä hetkellä kotona on kaksi italianseisojaa ja koiria on ollut aivan lapsuudesta saakka. Lisäksi vapaa-aikaan kuuluu aktiivinen hevosharrastus ja ratsastaminen.

 • Faskiamanipulaatio Stecco (R) tasot 1 ja 2
 • Eläinakupunktio

Outi Louhela-Takkinen

Eläinfysioterapeutti
Urheilukoirahieroja

Palvelukielet / Outi also speaks english:

 

Olen eläinten fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti (AMK). Eläinfysioterapeutiksi olen valmistunut vuonna 2021, lisäksi olen käynyt urheilukoirahierojan koulutuksen vuonna 2018. Olen erityisesti kiinnostunut työ- ja harrastuskoirien fyysisen toimintakyvyn tukemisesta. Lisäksi lähellä sydäntäni ovat seniorikoirat. Vastaanotolle ovat tervetulleita kuitenkin kaikenlaiset koirat ja kissatkin.

Minun harrastuskavereina ovat keskikokoinen snautseri uros sekä uutena tulokkaana belgianpaimenkoira malinois narttu. Snautserin kanssa harrastamme omaksi ja koiran iloksi jäljestystä, rally-tokoa ja tokoa, satunnaisesti olemme käyneet myös agilityssä. Malinoisista toivon harrastuskaveria etenkin palveluskoiralajeihin ja näistä pk-jälki on varsinainen intohimoni. Aika näyttää päästäisiinkö tulevaisuudessa koekentille saakka. Vapaa-aikani kuluu pääasiassa koirien kanssa harrastaessa ja lenkkeillessä.

 • AFM Stecco level I – koirien faskiamanipulaatiokoulutus

Kaisa Urbanus

Eläinfysioterapeutti

Palvelukielet / Kaisa also speaks english / Kaisa teenindab teid ka eesti keeles:

 

Olen koulutukseltani eläinten fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti (AMK). Ihmisten fysioterapeutiksi valmistuin v.2018 ja eläinten fysioterapeutiksi v.2021. Vastaanotollani hoidan pääasiassa ortopedisia ja neurologisia koirakuntoutujia, mutta oman agilityharrastukseni kautta sydäntäni lähellä ovat myös agilitykoirien vammojen ennaltaehkäisy, kuntoutus sekä harrastuskoirien fysiikan kehittäminen. Vastaanotolle ovat oikein lämpimästi tervetulleita kaikenlaiset hännänheiluttajat. Eläinfysioterapeuttina pyrin selvittämään ongelmien taustat kattavasti ja hoitamaan eläintä kokonaisuutena. Lempeästi, mutta tarkasti.

Vapaa-aikaani kuuluu kahden setterin ja yhden sileäkarvaisen collien kanssa lenkkipolkujen koluaminen, agility ja toko. Lisäksi harrastan boulderointia ja kuntosalia.

 • AFM Stecco level I – koirien faskiamanipulaatiokoulutus (2022)
 • Canine neurorehab – koulutus / Amie Hesbach, Yliopistollinen eläinsairaala (2022)
 • Therapeutic exercise in canine orthopaetic physical therapy – koulutus / Amie Hesbach, Yliopistollinen eläinsairaala (2023)
 • Koiran mobilisointi – koulutus / Suomen eläinfysioterapeutit ry (2023)
 • Kaisa on kirjoittanut blogiimme tekstin koiran polven eturistisiderepeämistä ja niiden kuntoutuksesta.

Sanna Saarinen

Eläinfysioterapeuttiopiskelija (4/2023 ->)
Fysioterapeutti (AMK)
Koirahieroja (Taitotalo, 2021)

Palvelukielet / Sanna also speaks english:

 

Olen koulutukseltani ihmispuolen fysioterapeutti (AMK) ja koirahieroja (Taitotalo, 2021). Olen pelannut jalkapalloa koko ikäni ja pelasin 15 vuotta kansallisella tasolla PK-35 Vantaan riveissä. Koiria meillä on ollut kotona aina, ensimmäinen koira perheessäni oli berninpaimenkoira, minkä jälkeen kotona on ollut shetlanninlammaskoiria ja novascotiannoutaja. 

Vapaa-aikaa vietän urheilun lisäksi luonnossa liikkuen sekä vanhempieni kolmen shetlanninlammaskoiran ja siskoni koiran kanssa touhuten. 


Sara Saarenmaa

Eläinfysioterapeuttiopiskelija (4/2023->)
Fysioterapeutti (AMK)
Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti

Palvelukielet :
 

Olen valmistunut fysioterapeutiksi huhtikuussa 2022. Tavoitteeni on päästä opiskelemaan eläinfysioterapiaa. Olen aiemmin opiskellut Helsingin Yliopistossa eläinten ravitsemusta ja jalostusta ollen maatalous- ja metsätätieteiden kandidaatti.

Minulla on pitkä hevosharrastustausta, mutta nykyään suurin osa vapaa-ajasta kuluu kahden koiran kanssa aktiivisesti touhuten ja agilitya harrastaen. 

Suoritin viimeisen 6 viikon syventävän työharjoittelun Espoon Eläinfysioterapiassa.

Sara tekee yrityksessämme terveiden koirien vesijuoksua.

Sara teki työharjoittelun aikana tutkimuksen fyysisen kuormituksen ja manuaalisen käsittelyn vaikutuksesta agilitykoirien mittaustuloksiin. 


Essi Tenho

Koirahieroja (Taitotalo, 2022)
Ihmispuolen fysioterapiaopiskelija

Palvelukielet / Essi also speaks english :

 

Kiinnostustukseni koirien kehonhuoltoa kohtaan syttyi alunperin nyt jo edesmenneen oman seniorikoiran tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi, ja sydäntäni lähellä ovatkin erityisesti rescuet sekä iäkkäät koirat.

Vapaa-aika kuluu pitkälti oman koiran kanssa touhuillessa ja koirajuoksuharrastusta aloitellessa.

 

 


Netta Koso

Urheiluhieroja (ihmisten)

Palvelukielet :

 

Urheilu on ollut lähellä sydäntäni koko ikäni ja olenkin urheillut todella monipuolisesti pienestä pitäen. Pelaan jalkapalloa naisten pääsarjatasolla Kansallisessa liigassa. Tavoitteenani on, että sinä ja kehosi voitte hyvin – rento ja terve keho jaksaa paremmin.

 


Marko Huikuri

Tekniikan tohtori

Asiakaspalvelu, tekniikka, verkkokauppa

Palvelukielet :

 

Marko vastaa Espoon Eläinfysioterapiassa teknisistä toteutuksista niin verkkosivuilla kuin toimitilassakin. Hän hoitaa osaltaan myös verkkokaupan toimintoja sekä auttaa asiakasviestinnässä. Markolla on pitkä kokemus agilityn harrastamisesta.

Save