Meillä voit käydä akupunktiossa eläinlääkäri Ida Kouvolla (lisää tietoa Idasta löydät hänen omilta sivuiltaan osoitteesta kouvet.fi). Ajanvaraukset nettiajanvarauksestamme, valitse Espoon Eläinfysioterapia/eläinlääkärin palvelut.

Akupunktiolla voidaan hoitaa lemmikin akuuttia tai kroonista kipua ja edesauttaa toipumista esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Akupunktion vaikutus perustuu kipuimpulssien kulun muokkaamiseen hermostossa ja se stimuloi lisäksi elimistön omien tulehdusta ja kipua lievittävien välittäjäaineiden vapautumista. Akupunktio voidaan sisällyttää laajempaan hoito-/kuntoutussuunnitelmaan, tai sen avulla voidaan esimerkiksi vähentää annettavien kipulääkkeiden määrää. Tavallisesti akupunktiohoito aloitetaan 3-4 hoitokerralla noin viikon välein. Tämän jälkeen arvioidaan hoitovaste ja tehdään jatkosuunnitelma. Aloituksen jälkeen kroonisen kivun hoitoon riittää usein ylläpitokäynti kerran kuussa, joskus harvemminkin.

Tiesithän, että useimmat vakuutusyhtiöt korvaavat myös eläinlääkärin tekemän akupunktion, jos eläinlääkäri on suositellut sitä diagnosoituun vaivaan?