Ulla Tuomi

Eläinfysioterapeutti

Olen harrastanut lapsesta saakka koirien kanssa, mistä syttyi aikoinaan myös kipinä omasta ammatista koirien hyvinvoinnin parissa. Oma harrastustausta on suunnannut suurimman ammatillisen intohimon urheilukoirien eläinfysioterapiaan. On hienoa päästä työskentelemään motivoituneiden omistajien kanssa koirien suorituskykyä kehittäen ja toisaalta vammoja ennaltaehkäisten.

Valitettavasti vammat jossain määrin kuuluvat urheiluun ja noin puolet asiakaskunnasta koostuu erilaisten urheiluvammojen kuntoutuksesta eläinfysioterapian menetelmin. Nautin myös ortopedisten ja neurologisten asiakkaiden parissa työskentelystä. Onpa vastaanotolla piipahtanut pari kissaakin.

Tärkeimmät koulutukseni

 • 2017 Eläinfysioterapeutti, Satakunnan ammattikorkeakoulu
 • 2013 Fysioterapeutti (AMK), Saimaan ammattikorkeakoulu
 • 2009 Koirahieroja, Tampereen Urheiluhierojakoulu

Eläinfysioterapeutti on henkilö, joka on suorittanut 3,5v kestävän fysioterapeutin (AMK) tutkinnon sekä eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen. Eläinfysioterapeutin koulutus on Suomen laajin koulutus eläinten kuntoutukseen.

Olen myös toiminut seuraavissa valmennuskokonaisuuksissa eläinfysioterapeuttina, vastaten koiran fysiikan osuudesta (luennot ja käytännön harjoitukset).

 • TopTeam kaudet 2017 – 2020, eteläinen tiimi
  • TopTeam on Suomen agilityliiton kansainvälisen tason koirakoille ja sinne tähtääville potentiaalisille tulevaisuuden tähdille suunnattu valtakunnallinen valmennusryhmä.
 • Agilityurheilijat – tiimi
  • Agilityurheilijat-tiimi on erikoistunut agilitykoirakoiden fysiikkapuolen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.
 • Agilitykoirakon yksilöllinen fysiikkavalmennus
  • Fysiikkavalmennus, jossa agilitykoiralle ja ohjaajalle suunnitellaan yksilöllinen ohjelma fysiikkaharjoitteluun.

Lisäksi olen pitänyt useita luentoja eri koiraharrastus-seuroille ja yhdistyksille. 

Harrastan aktiivisesti omien koirieni kanssa agilitya. Nautin koirien kanssa lenkkeilystä ja vaeltamisesta.

Kirjoittamiani artikkeleita

 

Hele Pekkanen

Eläinfysioterapeutti

Hele on koulutukseltaan fysioterapeutti AMK ja eläinfysioterapiaan erikoistunut. Eläinfysioterapian puolella Hele on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien mm. Urheilukoiraklinikalla ja Lahden Eläinlääkäriasemalla. Erityisesti työkokemusta tuki- ja liikuntaelinsairauksista sekä neurologiasta, mutta kuntoutukseen ovat erittäin tervetulleita niin ikääntyneet seniorit kuin kissatkin.

Vapaa-aika koirien kanssa harrastuksiin on kuulunut Helellä kanalintujen metsästys, canicross, mejä, rally-toko ja agility. Surullisten sattumien vuoksi kotona ilahduttaa tällä hetkellä yksi seniori-ikään ehtinyt italianseisoja. Lisäksi vapaa-aikaan kuuluu aktiivinen hevosharrastus

 

Outi Louhela-Takkinen

Eläinfysioterapeuttiopiskelija
Urheilukoirahieroja

Outi on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK) ja opiskelee tällä hetkellä eläinfysioterapeutiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Opinnot hän on aloittanut syksyllä 2020 ja opetussuunnitelman mukaisesti valmistuminen on vuoden 2021 lopulla. Lisäksi Outi on käynyt urheilukoirahierojan koulutuksen vuonna 2018.

Outilla on tällä hetkellä kotona yksi koira, keskikokoinen snautseri uros, jonka kanssa harrastaessa ja lenkkeillessä vapaa-aika pääasiassa kuluu. Varsinaiset lajit ovat rally-toko, toko ja jäljestys, mutta mielenvirkistykseksi he harrastavat monenlaista muutakin.

 

 

Sanna Saarinen

Fysioterapeutti (AMK)
Koirahierojaopiskelija

Sanna on koulutukseltaan ihmispuolen fysioterapeutti (AMK) ja opiskelee tällä hetkellä koirahierojaksi oppisopimuksella. Sanna on pelannut jalkapalloa koko ikänsä ja tuleva kausi on hänelle 12. PK-35 Vantaan Naisten edustusjoukkueessa kansallisella tasolla. 

Vapaa-aikaa Sanna viettää urheilun lisäksi luonnossa liikkuen sekä vanhempiensa kolmen shetlanninlammaskoiran ja siskonsa koiran kanssa touhuten. 

 • Sanna tekee yrityksessämme koirien lihashuoltoa sekä vesijuoksua, ei eläinfysioterapiaa

Sannan kirjoittamia artikkeleita

 

Sara Saarenmaa

Fysioterapeuttiopiskelija
Maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti

Sara on fysioterapeuttiopiskelija ja hän valmistuu alkuvuodesta 2022. Saran tavoite on päästä opiskelemaan eläinfysioterapiaa. Sara on aiemmin opiskellut Helsingin Yliopistossa eläinten ravitsemusta ja jalostusta ollen maatalous- ja metsätätieteiden kandidaatti.

Saralla on pitkä hevosharrastustausta, mutta nykyään suurin osa hänen vapaa-ajastaan kuluu kahden koiransa kanssa aktiivisesti touhuten ja agilitya harrastaen.

Sara suoritti viimeisen 6 viikon syventävän työharjoittelunsa Espoon Eläinfysioterapiassa ja tekee yrityksessämme terveiden koirien vesijuoksua.

 

Toni Puuppo

Fysioterapeutti (AMK)
Koulutettu hieroja / urheiluhieroja

Toni on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK). Ennen fysioterapeutin opintoja hän on opiskellut urheiluhierojaksi (2015) ja tehnyt paljon yhteistyötä eri tasoisten urheilijoiden kanssa.  Toni on suorittanut fysioterapiaopintojen aikana muun muassa työharjoittelujakson nuorten koripallomaajoukkueen kanssa. Opiskelun ja erityisesti opinnäytetyön aiheen myötä erityisosaaminen on ohjautunut olkapäävammoihin ja rasitusperäisiin vaivoihin.

Toni on urheillut koko ikänsä eri lajien muodossa ja on muutaman viime vuoden ajan keskittynyt nyrkkeilyyn. Vapaa aikana tulee myös harrastettua muita lajeja ja liikuntamuotoja.

 

Save